lifestyle coach

Geplaatst op Geplaatst in lifestyle coach

Waarom je dit blog leest.

lifestyle coach

Super tof dat je mijn blog wil gaan lezen.

Het doel van dit blog is om je een aantal hele duidelijke inzichten te geven om je leven en je lifestyle te veranderen. inzicht geeft je namelijk een keuze. Het geeft je de mogelijkheid om een krachtiger en effectiever leven voor jezelf te creëren. Wat ik hier met je ga delen was voor mij de meest krachtige informatie die ik ooit heb gekregen. Het komt voort uit alles wat ik de afgelopen jaren heb bestudeerd, gelezen, bekeken en verwerkt.

WAARSCHUWING: Deze inzichten zijn zeer krachtig en gaan je leven al positief veranderen.

Wat ik ga bespreken heeft overal invloed op. Alles wat je denkt, zegt en doet. Wie je bewust denkt dat je bent, wie je onderbewust echt bent en hoe je onderbewuste voor 95% de show runt. Wanneer je dit leert snappen maar vooral wanneer je dit gaat leren leven gaat dit voor inzichten zorgen in je leven. Inzichten die zorgen dat je een keuze krijgt om patronen te doorbreken. Hierdoor kun je beginnen met een transformatie van je lifestyle wat er voor gaat zorgen dat je een mega impact kunt gaan maken in je leven. Je je dromen om kan gaan zetten in doelen en je een planning kunt maken om je doelen te halen.

vast in je cirkel

Je bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat je meer wil in je leven. Je bent op een punt dat je wil veranderen maar je weet niet precies waar je moet beginnen, wat je moet doen of wat je dan wil. Je zit vast in je cirkel en je vaste patronen en je lijkt er maar niet uit te komen.

Of je weet wel wat je wil, de motivatie is er maar het lukt je niet om daadwerkelijk actie te ondernemen.

In beide gevallen ontbreekt het je vaak aan een ding. Het geheim? Een duidelijk doel in je leven en een antwoord op de vraag waarom je hier bent. Dit noem ik je WHY (je waarom) in mijn coaching.

Mijn visie is simpel. Iedereen kan beredeneren wat ze aan het doen zijn. De meeste mensen kunnen beredeneren hoe ze het moeten doen. Maar een paar mensen kunnen beredeneren waarom ze het doen. En laten dat nou juist de succesvolle mensen in het leven zijn.

lifestyle coach

De informatie die ik in dit blog met je ga delen gaat je er op een zeer effectieve manier bij helpen om jezelf te begrijpen, resultaten te behalen en je te leren omgaan met je eigen bullshit.

Eerst iets over mezelf.

Mijn naam is Cornelis Vriend, op het moment van schrijven 31 jaar.

coach

De afgelopen jaren heb ik me met de vraag bezig gehouden hoe ik voor mezelf als mens een beter en effectiever leven kon leiden. Ik was op zoek naar mezelf, mijn rol en positie in mijn omgeving en mijn doel in mijn leven. Ik leefde mijn leven zoals de meeste mensen dat doen. Vaste relatie, koophuis, hypotheek, leaseauto, 40 uur per week werken op kantoor, twee keer per jaar op vakantie, in het weekend op visite bij vrienden of familie, alles geregeld en alles zoals "iedereen" dat ook doet. Ik had de doelen die ik mezelf had gesteld allemaal gehaald op het krijgen van kinderen na. Ik was tevreden met mijn leven maar er bleef iets knagen in mijn achterhoofd.

Misschien wel het zelfde gevoel wat jij nu hebt. "Is dit het nou"!? "Moet ik dit tot mijn 65e (Nu zelfs 71e.) doen"!? Op een dag was ik aan het mountainbiken in het bos en kwam er een gedachte in mij op. "Haal ik alles uit mijn leven"? Eigenlijk de gedachte die hoort bij een midlife crises maar dan op mijn 28e. De vraag wat ik met mijn leven wilde doen kwam in me op maar bleef onbeantwoord. Ik wist het gewoon niet. Wat ik wel wist? Dat het leven zoals het nu ging niet mijn leven was en dat ik het radicaal om moest gooien.

En zo begon mijn reis door de wereld van de persoonlijke ontwikkeling. Ik heb gesproken met psychologen, artsen, boeken gelezen, seminars gevolgd, uren op youtube gezeten, podcasts en audio-books geluisterd en heel veel informatie opgezocht en bekeken. Allemaal op zoek naar een ding: "Wie ben ik en wat wil ik"!? Het antwoord heb ik echter helaas nooit gevonden. Wat ik wel vond, en wat de basis van mijn coaching is geworden was de reden waarom ik het niet vond. Eigenlijk kort samen te vatten in een quote wat sindsdien mijn levensmotto is geworden:

"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself"!

Waar ik dus achter kwam was dit: Ik bleef wachten tot er iets ging gebeuren. Ik bleef informatie vergaren maar daarmee gebeurde er niks. Ik ondernam geen actie. ik had namelijk geen doel en wist niet waarom ik iets deed. Zie het als een huis. Het huis stond. Maar omdat de fundering er niet was stond het scheef. Nadat ik dit principe doorkreeg ben ik dit gaan leven en ik heb nu als doel om zoveel mogelijk andere mensen hier van bewust te maken.

Mijn coaching is niet "buitengewoon", ik ben er niet voor "bijzonder toegewijde ondernemers". Ik richt mij concreet op drie dingen.

  1. Ik wil jou helpen met het creëren van wie je bent.
  2. Wil wil jou leren omgaan met je eigen (on)zin.
  3. ik wil jou leren hoe je dromen om te zetten in doelen en doelen omzetten naar concrete actie.

Als coach wil ik weten waar je vandaan komt, want dit bepaalt hoever je kunt groeien en de grote van de stappen die je kunt zetten. Waar je nu staat, het punt waar jou beste denken je tot nu toe heeft gebracht. En waar je naar toe wil. wat de doelen in je leven zijn. 

Door een antwoord te vinden op deze vragen is het mogelijk om bij iedereen een stuk bewustwording te creëren. Vaak zijn dit antwoorden die je onderbewust al weet maar die je niet bewust leeft. 

Ik werk niet met iedereen. Alleen mensen die echt klaar zijn om een transformatie te maken in hun leven. Mensen die voor 200% open staan voor coaching. 

 

Wil je meer informatie?

Het gesprek dat je hebt met jezelf.

coach

De basis filosofie van mijn coaching gaat zeer ver terug in de tijd.

Het komt voort uit de eigenlijk elk geloof, inzicht en filosofie dat sinds de oude Egyptenaren heeft bestaan. Sommige noemen het ook wel the law of attraction. Het is de basis van de Chinese filosofie. Het komt overeen met een groot deel van het werk van de Griekse filosoof Confusius. Hieraan heb ik de theorie van straight line leadership toegevoegd en dit heeft geresulteerd in de basis van mij als persoon en van mij als coach.

Om met jou een basis te leggen ga ik je eerst even een aantal voorbeelden geven waar je over na kunt denken. Ooit was je vooruitstrevend en had je doelen. Je zag geen beren op je pad en je was overal enthousiast voor. Dit was waarschijnlijk de tijd tussen je 1e en je 10e levensjaar. En als je nu terugkijkt kon je toen waarschijnlijk bergen verzetten toch? En nu? Als je zo bent als 98% van de mensen dan kabbelt je leven maar een beetje voort. Er gebeurt vrij weinig. Je leeft je leven wat bestaat uit routines en gebruiken. En je bent nu op een punt gekomen dat je iets wil veranderen aan die routines.

Bijvoorbeeld: Je wil gezonder gaan leven. En je weet: Om dat te gaan doen moet je gaan sporten, gezond gaan eten en gezond gaan leven.

Dat weet je!!!

Maar het gesprek wat je met jezelf hebt gaat als volgt: "Ja, ik weet dat ik gezond moet gaan leven, ik weet dat ik moet gaan sporten, ik weet dat ik gezond moet eten. Ik weet hoe gezonde mensen dat doen. Maar het ook daadwerkelijk gaan doen? Dat kan ik niet hoor. Dat is gewoon niet wie ik ben".

Je hebt vast al een paar keer een poging gedaan om te gaan sporten. Je hebt regelmatig een dieet gevolgd. Maar na een paar dagen kwam de conclusie: "Dit is echt niet te doen voor mij". Daarnaast heb je ook een gesprek met jezelf dat zegt dat je het toch niet echt nodig hebt om af te gaan vallen. Dat je toch niet echt een sporter bent en dat je last hebt van je knie waardoor het toch echt allemaal niet gaat. Af en toe ben je jezelf zat en ga je weer beginnen bij de sportschool. Met frisse tegenzin, of zelfs met een beetje motivatie en een vriend of vriendin zeul je je er weer naar toe om weer een uurtje tegen wat apparaten aan te gaan staan duwen. En wat doe je daar in die vleeskeuring? En wat heb je aan zo’n apparaat? Zijn die niet uitgevonden door een kunstenaar om de totale zinloosheid van het leven uit te beelden? Je werkt knetter hard maar je gaat nergens naar toe!? Je hebt al een negatieve houding en de wetenschap dat het in het verleden ook niet gelukt is. Dan stop je vriend of vriendin door omstandigheden. Of jullie kunnen een keer niet. En ga je dan zelf naar de sportschool? Nee, je motivatie is al lang weg. Je ging alleen voor nog voor de ander. En dus kruip je weer op de bank.

Dit zorgt er dus voor dat je je doelen niet haalt en je niet verder komt in het leven.  En de oorzaak dat je niet verder komt met sporten veroorzaakt ook dat je niet verder komt in bijvoorbeeld je relatie en dat je elke keer tegen de delfde dingen aan blijft lopen.

Je hebt nu een aantal keer gelezen: Het gesprek dat je hebt met jezelf.

Maar wat bedoel ik daar nou mee? Ik bedoel daar dit mee: Wij zijn eigenlijk de hele dag een wandelend gesprek met onszelf aan het voeren. Wanneer je je ogen opent is er meteen een stem in je hoofd die van alles te zeggen heeft. Oe, best vroeg, ik heb wel zin om nog even te blijven liggen. Snoozen!!!! Snooozen !!! Snooooozen!!! Jezus vandaag wordt echt een hele drukke dag, ik zou blij zijn als hij voorbij is. Maar die stem verteld ook continu wat we wel en wat we niet kunnen. Dus dan weet je dat het goed zou zijn om te gaan hardlopen om zo gezonder te gaan leven. Maar die stem zegt: Ja ik snap wel dat iemand anders dat kan. Maar ik heb geen conditie. En een zere knie. Of nek of hoofd. Ik ben er niet goed in. Je weet wel dat het goed is voor je maar je bent er niet goed in. Dat is echt niets voor jou. 

Ik ga je uitleggen waar die stem vandaan komt. Die stem wordt gecreëerd vanaf het moment dat je geboren wordt tot wie je nu bent. Door alles wat we meemaken maar eigenlijk niet door wat we meemaken maar door de interpretatie van de dingen die we meemaken. En die interpretaties, die slaan we op.

Denk even met me mee: een voorbeeld:  Je werd bijvoorbeeld ooit verliefd op iemand op de middelbare school. Maar je was altijd een beetje een stille aanbidder. Dus die persoon wist niet eens dat je verliefd op heb was. En op de middelbare school had je elk jaar een eindfeest. En je wist dat er aan het einde altijd een schuifel nummertje kwam. Dan werden de lichten gedimd en werd Total eclips of the heart opgezet. Dus jij had je plan al getrokken. Als de lichten worden gedimd dan ga ik schuifelen met die persoon. Dus de lichten dimde, Total eclips of the hart ging aan jij draait om en…. Wie staat daar toe zoenen met je beste vriend of vriendin? De persoon die je leuk vind. En jij slaat niet op: Die persoon staat te zoenen met je beste vriend of vriendin. Nee jij slaat op: zie je nou wel, blijkbaar ben ik toch niet zo leuk. Want als ik leuk genoeg zou zijn dan zou die persoon wel met mij staan te zoenen in plaat van met mijn beste vriend.

Wanneer is het je echt gelukt om je gezondheidsdoelen te halen? Maar ook om ze te behouden?

Elke keer dat iets je niet lukt creëer je een gesprek met jezelf dat zegt: Zie je nou wel, ik kan dit gewoon niet. Ik ben niet zo. Ik ben hier niet voor gemaakt. Dus wat we meemaken en vooral de interpretaties van wat we meemaken is een gedeelte van het gecreëerde gesprek.

 

 

Het oerbrein. (reptielenbrein)

oerbrein

 

Het andere gedeelte van het gesprek wordt gevormd door het oerbrein. Het oerbrein is het oudste stukje hersens wat we hebben. En dit gedeelte van onze hersenen is het beschermen van jou fysieke lichaam. Stel je bent om weg naar wintersport en je rijd op zo’n smal bergweggetje en het begint te sneeuwen. Dan kickt meteen die stem in: "Okay, even opletten, zachter rijden, iets gas terug, stoppen met praten om zo veilig door te rijden om op je bestemming aan te komen". 

Of je doet een hike over een berg en je loopt op zo’n heel smal richeltje. Met aan de ene kant een afgrond en geen leuning om je vast te houden aan de andere kant. Dan zegt die stem: "Focus, kleine stapjes en let op waar je je voeten zet". Op zulke momenten is het een goed idee om naar die stem te luisteren.

Maar een tweede functie van die stem is het volgende: Het beschermd de persoon die jij denkt op dit moment te zijn. Voorbeeld: In het verleden had je bijna geen resultaat met je doelen. Je knikte braaf toen die knappe sportinstructeur je een uitleg gaf. Maar zodra hij weg was dacht je meteen: Ja, Dag. En kwam er niets meer van terecht. Je redeneert alles kapot. Of als je op date gaat. Of als je op date gaat met iemand. Dan ben je constant bezig om alle nadelen te beredeneren. En je had er van tevoren toch echt zin in? Want je hebt er ergens ja gezegd en jezelf gemotiveerd. En dan toch blijf je niet de goede keuzes maken die je eigenlijk heel graag wil. Hoe kan dat nou?
Dat komt door het oerbrein. Want er is een gedeelte in jou wat heel graag wil. Wat wel wil sporten, of wat wel verder wil gaan met die date. Daarom ben je het ook gaan doen. Maar een ander gedeelte in jou wil helemaal geen verandering. Het oerbrein. En waarschijnlijk denk je nu wat een stom woord. Waarom gebruik je dat zoveel? (Ook nu is hij aan het werk.) Het laat je focussen op het woord en niet op de boodschap. Het geeft je een reden om de boodschap voor jezelf weg te redeneren. Het oerbrein wil alleen maar meer en meer van hetzelfde. Het oerbrein beschermt de persoon wie jij op dit moment denkt te zijn. Het maakt het oerbrein niks uit of het nu een goede of een slechte situatie is. Het oerbrein wil juist dat jij die 10 kilo teveel weegt. Het wil dat jij je doelen niet haalt. Het oerbrein probeert je gewoon op een zo veilig mogelijke manier, zonder verandering, naar je grafkist te brengen. Het oerbrein wil jou huidige identiteit beschermen. Want als die zou veranderen zou dat het zelfde zijn voor het oerbrein als het overlijden van jou fysieke lichaam. En dat is iets wat het oerbrein nooit wil toestaan.

Wil je met me werken?

Even samenvatten, het gesprek met jezelf.

Dus nu weet je waar een groot gedeelte van het gesprek wat je de hele dag hebt met jezelf vandaan komt. Een gedeelte wordt gevoerd door alle interpretaties die je hebt opgeslagen en een ander deel wordt gevormd door het oerbrein. Er gaan eigenlijk twee dingen mis in het gesprek met onszelf.

  1. We denken dat we het gesprek zijn. 98% van de mensen laat zich de hele dag door leiden door het gesprek wat ze hebben met zichzelf. Als het gesprek zegt ga links, dan gaan we links. Zegt het gesprek ga rechts dan gaan we rechts. Maar ook wanneer het gesprek zegt dit is moeilijk, doe het nou maar niet. En als het gesprek zegt hier ben je een ster in. Doe het maar wel. Maar je moet je realiseren dat we het gesprek niet zijn. We hebben een gesprek. Want als we het gesprek zouden zijn dan zouden we het wel uit kunnen zetten. Maar dat is niet mogelijk. We kunnen niet even een knop omzetten en ineens is het stil. Het gesprek is altijd aanwezig. Totdat je doodgaat.
  2. We denken als mens dat het gesprek wat we hebben absolute waarheid is. Alles wat we denken zijn feiten. Zoals dat stenen hard zijn en water nat. Maar ook dit klopt niet. Zoals je al eerder las bewust een groot gedeelte van het gesprek op interpretaties van de dingen die we hebben meegemaakt. HET BERUST NIET OP FEITEN MAAR OP INTERPRETATIES VAN DIE FEITEN!. En vanuit die interpretaties worden weer overtuigingen gevormd. Een overtuiging is niets meer dan een gedachte die je heel vaak hebt gedacht en die je vervolgens aan jezelf hebt bewezen in de fysieke realiteit.

Je creëert een gesprek bij jezelf wat er voor zorgt dat je je doel niet gaat halen. Maar dat gesprek is geen feit! Niet zoals stenen hard zijn en water nat!

1. Het is een gesprek wat je hebt met jezelf. Je bent het gesprek niet.

2. Het is absoluut fictie. Het is iets wat je zelf hebt gecreëerd. Door interpretaties. Door gedachtes over die interpretaties die je vervolgend hebt omgezet in overtuigingen.

Waarom is dit nou zo belangrijk om te begrijpen?

Over het algemeen is het gesprek wat we met onszelf voeren en over onze interpretaties helemaal niet mooi. Het is vaak vooral gericht op problemen, iets wat niet leuk is, op dingen die we niet kunnen veranderen en op waar we allemaal niet toe in staat zijn. En het gedeelte van de stem van het reptielenbrein wil sowieso niet dat we in actie komen. Want acties zorgen voor verandering. Dus die komt met allemaal geniale ideeën waarom we niet nu actie moeten ondernemen maar waarom we moeten wachten. En we alles nog even uit kunnen stellen.

Als voorbeeld het volgende:  Op een gegeven moment kom je op het punt dat je echt moet gaan sporten van jezelf. En meteen kickt die stem in. "Kan ik dit wel, Wil ik dit wel echt. Ben ik wel goed genoeg". En dan doet het oerbrein er nog een schepje bovenop. "Misschien is het slim om er na het weekend mee te starten". Misschien moet ik eerst meer informatie hebben voordat ik er aan kan gaan beginnen. Misschien heb ik eerst echt een goed schema nodig voordat ik begin. En zo zie je dat wanneer je niet leert omgaan met het gesprek wat je hebt met jezelf, je over het algemeen heel erg terughouden blijft als mens en met je doelen. Met als gevolg dat je gaat worstelen en dat je maar weinig vooruitgang gaat krijgen.

 

Wil jij zelf om leren gaan met je oerbrein?

De tools voor een krachtiger en effectiever leven.

De volgende tools die ik je ga leren zijn super krachtig. Hiermee kun je dealen met het gesprek met jezelf. Als Laatste geef ik je een tool waarmee je mega veel gedaan kan krijgen en waarmee je super veel resultaat kan gaan boeken met je doelen.
 
De eerste tool is bewustwording. Ik  wil dat je jezelf traint in het gesprek wat je hebt met jezelf. En wanneer je merkt dat je in gesprek bent met jezelf en wanneer dit je niet helpt wil ik dat je het gesprek achter je gaat laten en je je gaat concentreren op iets wat voor je licht. Iets in de fysieke realiteit. Het schrijven van een e-mail, het voeren van een gesprek, of de afwas doen.

Een manier om je te helpen om je steeds bewuster te worden is om een sterretje of een B van bewustwording op je hand te schrijven. Hierdoor word je heelvaak door de dag herinnerd aan het feit dat je bewust moet worden van het gesprek wat je hebt met jezelf. Hoe meer je je bewust word van het gesprek, des te vaker je in staat ben om niet met het gesprek mee te gaan. Want zolang je je er niet eens bewust van bent dat je in gesprek bent met jezelf, ben je sowieso de pineut. Dan bepaald het gesprek wat je wel en wat je niet doet. En daarmee het resultaat.
 
De tweede tool is: Iedere keer dat je een gedachte hebt, spreek je hem uit. Dus je denkt: Zou ik dit kunnen?  Wat je vervolgens doet is hardop uitspreken: “ik heb nu de gedachte die zegt: “zou ik dit kunnen””! Wat dat doet is het volgende: Het brengt de gedachte uit je hoofd en in de fysieke realiteit. En dat zorgt ervoor dat je aan je zelf laat zien dat je deze gedacht hebt en dat je dit niet bent. Hoe vaker je dit doet hoe groter de ruimte wordt tussen Wat je denkt en wat je doet.
Deze twee tools zijn zeer effectief om om te leren gaan met het gesprek in je hoofd.
 
Als laatste wil ik de volgende tool met je delen. Die in combinatie met de vorige twee voor goud zorgt.
Het zorgt er voor dat je enorm effectief word en ontzettend veel gedaan krijgt. Als het gaat om je doelen zijn er twee soorten acties die je kan doen. Oppervlakkige acties en kernacties. Oppervlakkige acties zijn acties waar je je de hele dag mee bezig kan houden maar die niet direct resultaat opleveren. In het geval van sporten: Trainingsschema’s zoeken. Hardloop schoenen kopen, diëten opzoeken. Kernacties zijn acties die direct leiden tot resultaat. Dus naar de sportschool gaan en daar ook echt iets doen. Op je eten letten. Op tijd naar bed gaan.

Om echt resultaat te boeken met je doelen, zal je iedere dag, of in elk geval iedere week je kernacties terug moeten laten komen. Want deze zorgen ervoor dat er resultaat geboekt wordt. Dat je je doelen wel haalt en dus dat je succesvol bent in het leven. Maar we zijn vaak geneigd door het gesprek wat we hebben met onszelf om kernactie voor ons uit te schuiven. Want die zijn niet altijd leuk om te doen. En dus laten we ons vaak verleiden om oppervlakkige acties te gaan doen zonder resultaat.

Dus wat ik wil dat je doet is een lijst maken van absolute kernacties om je doel te behalen.
Vervolgens wil ik dat je deze acties in gaat plannen in je agenda. Want als dat lijstje ergens gaat rondslingeren en je doet er niets mee dan heeft het geen nut. En nu komt alles samen. Ik wil dat je begin aan je week. En wanneer je ziet dat er een kernactie gedaan moet worden ga je direct aan de slag.
En in sommige gevallen zal er een gesprek bij jezelf beginnen die wil voorkomen dat je aan je acties begint. Omdat je het niet zou kunnen. Of waarom het beter is om het morgen te doen. Of dat het weekend al zo druk is. Of juist te gezellig was. Maar je weet ju hoe je om moet gaan met deze situatie. Je kunt nu zeggen wat je wil doen en dit vervolgens ook uitvoeren. En zie hier.
 
RESULTAAT!!!!
 
Een formule voor effectiviteit en resultaat.

Deze informatie is heel erg waardevol. De tools zijn heel erg sterk. Maar deze informatie doet pas iets voor je wanneer je er echt mee aan de slag gaat. Want alleen acties bewegen het leven vooruit. Dus ik wil je verzoeken om hier mee aan de slag te gaan. Als in iedere dag mee aan de slag te gaan. Als in ga dit leven. Dit is absolute mentale fitness. Je gaat ook niet twee keer naar de sportschool om te trainen. Om vervolgens stomverbaasd voor de spiegel te gaan staan omdat je geen resultaat hebt en nog een 10 kilo kwijt bent. Nee je weet dat als je 10 kilo wil afvallen dat je week in, week uit, 4 keer per dag een uur moet trainen en je voeding aan moet passen om tot dat resultaat te krijgen. Dit is exact het zelfde. Om hier goed in te worden zal je jezelf moeten trainen. En zal je hier dus iedere dag mee aan de slag te gaan. Probeer het nou gewoon eens. Geef het een kans. Doe het de komende 4 weken structureel en kijk naar het resultaat.

Mocht het na die 4 weken niets hebben opgeleverd, dan stop je er gewoon mee. Maar geloof me, dat bestaat niet. En hoe simpel de tools ook lijken, het gaan doen is het enige wat leid tot succes. En daarmee het halen van je doelen. En dat is niet altijd makkelijk. Dus kun je hulp gebruiken of wil je met me in gesprek komen? Raad ik ja aan om contact op te nemen

Nu beginnen met mijn coacching?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *