Over mij

Cornelis Vriend

Hoi, ik ben Cornelis.

Ik noem mezelf lifestyle coach omdat dat goed scoort in de zoekresultaten van google.

Maar eigenlijk is wat ik mijn klanten bied het volgende:

"Ik breng mijn ervaring en mijn visie op jou over"

Wat ik hier mee bedoel is dit: Als ik bijvoorbeeld zeg dat je rechts af moet gaan, dan is dat omdat ik zie dat van de 100 mensen die dat ook hebben gedaan 95% succesvol is. 

Ja, ik heb de stappenplannen voor je: van bewezen mindset en coachings modellen en kennis over assets en liabilities op het gebied van persoonlijke relaties met mensen of financiële vrijheid.

Maar de beste strategie is zinloos als jij remmende regels in je kop hebt zitten of in je privéleven niet lekker draait. Daarom staat er in mijn coaching maar een ding centraal: JIJ

Zodat je zowel in je werk als privé op een hogen niveau kunt presteren en maximaal kunt genieten van het leven.

 

Cornelis

Mijn reis begon ooit met het vinden van mezelf. Hier ben ik zoals de meeste mensen jaren mee bezig geweest. Helaas heb ik mezelf nooit gevonden. Het leven draait namelijk niet om jezelf vinden. Wie jij ben is namelijk voor een groot gedeelte relatief. En dus blijf je zoeken. Het leven draait om jezelf creëren. Duidelijke doelen hebben en een helder waarom.

Waar ik echter achter kwam was dat iedereen die iets succesvol doet een aantal dingen gemeen heeft. Ze hebben (bewust of onbewust) een strategie die leid naar succes maar die er ook voor zorgt dat ze in hun succes blijven.

Dit ben ik gaan leven en het heeft mijn leven 100% veranderd. En hier wil ik jou ook in meenemen.

En zo begon mijn reis door de wereld van de persoonlijke ontwikkeling. Ik heb informeel gesproken met psychologen en artsen, boeken gelezen, seminars gevolgd, het boeddhisme bestudeerd en leren mediteren, uren op youtube gezeten, podcasts en audio-books geluisterd en heel veel informatie opgezocht en bekeken.

Allemaal op zoek naar een ding: "Wie ben ik en wat wil ik"!?

Het antwoord heb ik echter helaas nooit gevonden. Wat ik wel vond, en wat de basis van mijn coaching is geworden was de reden waarom ik het niet vond. Eigenlijk kort samen te vatten in een quote wat sindsdien mijn levensmotto is geworden:

"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself"!

Waar ik dus achter kwam was dit: Ik bleef wachten tot er iets ging gebeuren. Ik bleef informatie vergaren maar daarmee gebeurde er niks. Ik ondernam geen actie. Ik had namelijk geen doel en wist niet waarom ik iets deed. Zie het als een huis. Het huis stond. Maar omdat de fundering er niet was stond het scheef. Nadat ik dit principe doorkreeg ben ik dit gaan leven en ik heb nu als doel om zoveel mogelijk andere mensen hier van bewust te maken.

Mijn coaching is niet "buitengewoon", ik ben er niet voor "bijzonder toegewijde ondernemers". Mijn missie is om de doorsnee persoon te helpen om een krachtiger, succesvoller en effectiever leven te ontwikkelen. Ik richt mij concreet op drie dingen.

  1. Ik wil je helpen met het creëren van wie je bent.
  2. Wil wil je leren omgaan met je eigen (on)zin.
  3. ik wil je leren hoe je dromen om zet in doelen en doelen omzet naar concrete actie.

Als coach wil ik weten waar je vandaan komt, want dit bepaalt hoever je kunt groeien en de grote van de stappen die je kunt zetten. Waar je nu staat, het punt waar je beste denken je tot nu toe heeft gebracht. En waar je naar toe wil. Wat de doelen in je leven zijn. 

Door een antwoord te vinden op deze vragen is het mogelijk door bijna iedereen een stuk bewustwording te creëren. Meer bewustzijn, gekoppeld aan doen doel creëert betere keuze's. Vaak zijn dit antwoorden die je onderbewust al weet maar die je niet bewust leeft.

De afgelopen jaren heb ik mij gericht op High end klanten die hun gezondheidsdoelen wilden verbeteren. Ik werk samen met een personal trainer om dit te laten slagen. Ik kwam er alleen achter dat deze mensen vaak niet in staat waren om daadwerkelijk gezonde keuze's te maken in hun leven. Ook hier was het weer terug te redeneren naar twee redenen. Geen waarom en geen goed doel.

 

lifestyle coach

Een blij en voldaan gevoel komt als u van binnen naar buiten gericht bent. Als u handelt vanuit uw waarom.

Angst en geen gevoel van voldoening hebben als u van buiten naar binnen gericht bent. Als u zich laat leiden door anderen en hun mening.

oerbrein

De reden dat we van buiten naar binnen denken komt door ons reptiel brein en hoe dit is geëvalueerd om ons te beschermen. De neocortex  is het nieuwste gedeelte dit is wat maakt dat u iets wil. Het reptiel brein en de neocortex zijn de hele dag met elkaar in gesprek. En dit gesprek is meestal geen positief gesprek. Dit is precies de reden dat mensen opgeven en stoppen.

 

vast in je cirkel

Hierdoor blijft u vastzitten in de cirkel waarvan u denkt dat het uw eigen identiteit is.

Klik hier om contact op te nemen.