Pain vs pleasure

Geplaatst op Geplaatst in lifestyle coach

pain vs pleasure

pain vs pleasure

Pain vs pleasure principle.

Wat ik nu met je ga delen is de meest krachtige tool die ik heb. Het is een tool die ik zelf ben gaan toepassen in mijn leven. Het heeft mijn hele leven positief getransformeerd.

Wat motiveert jou? Alles wat we doen is gebaseerd op twee fundamentele verlangens.

1. Meer plezier krijgen.
2, Pijn vermijden.

Elke beslissing in het leven is gebaseerd op dit principe.

Elk moment van de dag maakt de ze bewust of onbewust.

Het maakt niet uit of je beslissingen maakt die zo makkelijk zijn als: “Wat voor lunch je eet of of je je vriendin ten huwlijk vraagt”. Jou beslissing is gebaseerd op: “krijg ik meer plezier of vermijd ik pijn”.

Sommige grote denkers uit de geschiedenis dachten dat vermijden van pijn een grotere motiva-tie is dan het verkrijgen van plezier.

Waarom is dit principe zo belangrijk? Simpel. Als je dit principe begrijpt kun je je leven sturen en eht principe gaan overwegen.

Hoe moet je het gebruiken?
Bijvoorbeeld: Je wil je baas vragen om loonsverhoging. Je stelt je voor dat hij boos wordt of het afwijst. Je associeert dat de actie je pijn gaat opleveren. Sterker, je associeert een bepaalde mate van pijn met de actie.

Maar je stelt je ook voor wat de opslag zou betekenen voor je familie. Hoe goed het extra geld van pas zou komen, of het plezier dat je kunt beleven om voor je familie te kunnen zorgen. Je associeert de mogelijkheid van plezier met actie ondernemen. Net zoals met het potentieel van pijn associeer je ook het potentiële plezier met een niveau.

Dus je weegt het potenteel van pijn van een niet begrijpende baas tegen het plezier van je fami-lie met het extra geld.

Welke motiveerd jou? Nu je er overna denkt zul je zeggen de tweede. Maar brutaal eerlijk? Waarom sta je dan niet elke week bij je baas? Vaak is het potentieel van pijn wat zwaarder weegt dan plezier. Dus doe je niks.
Met sporten net zo. Ik ben nu moe. Of ik kom nu niet uit bed.

Maar je hebt met dit inzicht de mogelijkheid om het gewicht van plezier en het gewicht van pijn te laten kantelen. Je kunt jezelf motiveren om de assosiatie te maken dat het niet vragen meer pijn opleverd. (nee heb je ja kun je krijgen.)

Het is belangrijk dat je weet dat ons instinct is dat we geen pijn willen hebben. Dus stel je de pijn voor als de grote motivator om het wel te vragen.Dan nog extra, Stel je en voel het plezier wat je gaat hebben als het lukt door actie te ondernemen en resultaat te hebben. Controleer de weegschaal in jou voordeel. Motiveer jezelf door grote pijn tegenover niks doen en plezier te-genover actie te zetten.

Herken zelfmotivatie als een keuze die je maakt. Je kunt kiezen om jezelf te motiveren volgens dit model. Of je kunt onderbewust deze acties laten gebeuren.

Laat je onderbewuste beslissingen niet je acties dicteren of de dingen die niet doet. Vergroot de pijn in gedachte die je voelt als je niks doet maar vergroot ook het plezier wat je ervaart als je niks doet. Onderneem de acite waarvan je weet dat het de beste oplossing is.

Wil jij iemand zijn die gezond leeft of ben jij iemand die gezond leeft.
Ben jij bereid om de benodigde acties te doen?
Succes bepaal je zelf. Is een keuze. Confronteer jezelf met de benodigde acties om te komen tot je doel. En vervolgens doen van die acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *